Sorti Begravningar-logotyp.png

dsc_0082.jpg

Glöm inte barn och ungdomar - de har mycket att tillföra.

_dsc0161.jpg

På begravningsbyrån

Detta går vi igenom

Är det så att du just nu inte orkar tänka överhuvudtaget - gör inte det. Du behöver inte vara förberedd inför vår träff. Vi tar ansvar för helheten och ser till att varje detalj blir genomtänkt och väl genomförd.

Det här är vad vi kommer att gå igenom när vi träffas på vår begravningsbyrå.

 

Ceremoniform

Om ceremonin ska vara kyrklig, i någon annan religiös ordning eller i fri ordning  (borgerlig), är det första vi går igenom. Under rubriken, "Begravningsceremonin", kan du läsa om de olika ceremoniformerna.

Begravningsskick

De finns två olika begravningsskick. Jordbegravning innebär att kistan med den avlidne sänks ned i graven. 

Kremation innebär att kistan med den avlidne bränns och askan läggs i en urna som senare gravsätts.

Tid och plats för begravningen

Vi ger förslag på platser om ni inte redan vet var ni vill vara. Det är bra att ha flera alternativa tider för begravningsceremonin eftersom det ibland kan vara svårt att få den tid man önskar.

Utformningen av begravningen

En begravning som speglar den avlidne är något som vi tycker är viktigt. Det är framförallt de små detaljerna som kan göra en ceremoni speciell. Vi ser till helheten och följer en röd tråd när det gäller val av kista, dekorationer, programblad mm. Tillsammans går vi igenom vad som passer er bäst.

Minnesstund

Efter ceremonin känns det bra att samlas för en minnesstund med något att äta och dricka. Vi hjälper förstås till att ordna med detta.

Övrigt

Vi kommer också bl.a. att prata om utformning av dödsannons, bouppteckning, grav, och försäkringar mm.

                

Vilka bör följa med till begravningsbyrån?

Tänk igenom vilka som bör vara med och glöm inte bort barn och ungdomar. De har ofta mycket att tillföra och krånglar inte till saker och ting som vi vuxna ibland kan göra. Deras frågor är ofta raka och de är inte så rädda som vi kanske tror.

Det kan vara en stor hjälp för dem att få bearbeta det som har hänt genom att de blir delaktiga och inte utestängda.  

Det bästa är att alla som ska vara med i besluten om begravningen också är med på begravningsbyrån. Är det så att någon som borde vara med inte alls har möjlighet till det, är det bra om vi kan nå varandra per telefon under mötet hos oss.

 

Har ni olika viljor eller en komplicerad familjekonstellation? Vi hjälper er att hitta en lösning som blir bra för alla. När man är i sorg så är det ibland svårt att vara konstruktiv. Vad hade den avlidne önskat? Det är alltid en bra början att utgå ifrån.

när värdigheten är ovärderlig

INNEHÅLL

Sök på hemsidan:

Översikt hemsidan

Copyright

Kakor (cookies)

Vår sekretesspolicy

SBF_f_pl-2.jpg

Auktoriserade av Sveriges Begravningsbyråers Förbund

Copyright © 2011-2018

AB Sorti Begravningar​