Sorti Begravningar-logotyp.png

_dsc0150.jpg

Att dela sorgen kan vara ett stort stöd.

INPE0319.jpg
_dsc0267.jpg

Gäst på begravning

När någon har dött så är begravningen ett tillfälle för ett sista avsked. Att ta detta sista farväl av den döde, är ett viktigt steg i ditt sorgearbete. Det har ingenting med religion att göra. Det handlar om dig.

Att gå på en begravning betyder också att hedra den döde och visa sitt stöd för de närmaste i familjen. Ibland kan tanken på avskedet kännas lite skrämmande, eftersom vi är så vana vid att vi ska sörja i ensamhet. Men det är ofta ett stort stöd att få  dela sorgen tillsammans med alla de andra,  familjen, släkt, vänner, grannar och arbetskamrater m.fl.

Om du funderar fram och tillbaka om du ska gå, så ska du förmodligen det. Det är bara du som kan bestämma, lita på din känsla. Är du osäker så är det troligen bättre att du går, varför skulle du ångra det? Vi ger gärna råd om du ändå inte känner  dig säker, hör av dig till oss om du vill.

Begravningar, liksom andra stora händelser i livet, har i alla tider och kulturer följt vissa ritualer och traditioner och så är det fortfarande. Det betyder för den skull inte att en begravning behöver vara en religiös akt.

Även om de flesta begravningarna i Sverige fortfarande sker i kyrkan så är det inte alltid så. Idag är det fler och fler som väljer en begravning i fri ordning (borgerlig begravning).

när värdigheten är ovärderlig

INNEHÅLL

Sök på hemsidan:

Översikt hemsidan

Copyright

Kakor (cookies)

Vår sekretesspolicy

SBF_f_pl-2.jpg

Auktoriserade av Sveriges Begravningsbyråers Förbund

Copyright © 2011-2018

AB Sorti Begravningar​